Известие

Collapse
No announcement yet.

Тънкости при оглед на 1.9жтд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тънкости при оглед на 1.9жтд

Колеги както се вижда от заглавието на темата в събота се очертава да гледам ГТ 1.9.Даа обаче до сега съм карал дизел съвсем малко като служебна ( 1.6 хди на пежо партнер ).Та какви са тънкостите как да хвана ако маховика е тръгнал.За съединителя г\д знам ако претриса на 1ва и задна е заминал нали така??При турбото какво да гледам.Абе с две думи всеки съвет ще ми е полезен http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...8&slink=ci663p това е колата която ще гледам има табелка на Лисан би трябвало да е потддържана добре.Изглежда лачена само волана е доста протрит като за 170к км но това зависи и от захват и тн.Благодаря за съветите предварително
    Алфа Ромео 147 1,6 Т.Спарк 120 h.p.
    New Alfa GT 1.9 16V JTDm турбосамолет

Аз не бих отишъл да гледам този екземпляр, а приятел ходил само за диагностика при Лисан въпреки, че не откриха проблема, бяха сложили вече табелките под номерата.
    Now: 156 2.5 V6 24V
    Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Общо взето като при всяка кола. Мотора да работи добре при всички режими, да не пуши сиво, черно може да изпушва но съвсем леко при плавно подаване на газта, съединителя да не тресе при първа и задна (маховик) или педала му да е твърд (феродов или притискателен в края на живота си), турбината дали вие (обикновенно на 1.9-ките вият леко и това не е точен критерий, но при всички положение е по-добре да не вие), светещи неща по таблотото (при контакт трябва да светват системите на абс, аср, еърбеци като след няколко секунди трябва да изгаснат без необходимост от палене),обичайните неща като климатик, хидравликата дали вие и т.н. и т.н. По интериора и екстериора всеки сам си определя
      Определено е добре да минеш през оглед в сервиз ако нямаш набито око. Така или иначе и да е замаскирана и в сервиз трудно ще я хванат какво не и е наред.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
        Общо взето като при всяка кола. Мотора да работи добре при всички режими, да не пуши сиво, черно може да изпушва но съвсем леко при плавно подаване на газта, съединителя да не тресе при първа и задна (маховик) или педала му да е твърд (феродов или притискателен в края на живота си), турбината дали вие (обикновенно на 1.9-ките вият леко и това не е точен критерий, но при всички положение е по-добре да не вие), светещи неща по таблотото (при контакт трябва да светват системите на абс, аср, еърбеци като след няколко секунди трябва да изгаснат без необходимост от палене),обичайните неща като климатик, хидравликата дали вие и т.н. и т.н. По интериора и екстериора всеки сам си определя
        Определено е добре да минеш през оглед в сервиз ако нямаш набито око. Така или иначе и да е замаскирана и в сервиз трудно ще я хванат какво не и е наред.
        Благодаря за отвора колега.При всички положения няма до ходя сам ще взема с мен приятел механик.Някой колега от Габрово ако каже сервиз кадето да е закарам ще е идеално.А относно конкретната кола собственика каза че била карана доста малко у нас основно в Германия бил я купил 2007г от немец.Само малко ме дразни че сърцето и решетката са бойдисани в сиво но това да и е кусура.

Comment

Специално тази кола се продава от доста време и цената и беше с над 1000лв по-ниска от сегашната. Явно са оправени проблемите щом цената е скочила толкова. Другото, което знам е, че има външни забележки като смачкан десен праг, ожулен заден десен калник, забележки по задна броня. Тегнически може и да е добре.
          159 2.4 JTDM HIGH
          147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

Аз бих погледнал тази!

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=92122
            www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Какво да и гледаш : Палиш няма шумове нито на полусъеднител, нито при пуснат или натиснат. Не тресе без газ като потегляш. Колата не трябва да турляви. Да изпуши да, но не и да чади постоянно. Ако усетиш, че тъпче а не тегли искай да я закачат някъде. И най-важното не трябва да ти свети чека и лампата за аербега. Провери на контакт дали се появяват . Някой хора им махат крушките

Comment

Първоначално публикувано от Ханкоо Покажи съобщение
                ...това е колата която ще гледам има табелка на Лисан би трябвало да е потддържана добре...
                Аз лично "лисанова" кола не бих си купил.

Точно на такива отабелени каляски какви неща съм виждал, ти е бедна фантазията
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ъъъм добре я наредихте колицата колегиЖивот и здраве в събота ще се разходя до Габрово.Първо обаче утре ще проверя каква е актуалната цена защоото по тел. ми се намекна че може да се договори нещо около 5.5к.Стига да не е тотална гробница е добра оферта

Comment

Добре са я лустросали Колега като подадеш на контакт виж стрелката на температурата да ли е на минимума,ако е към средата или на средата значи е палена и е възможно да те остави акумулатора някъде,макар че дизела бързо изтива но все пак.Провери си парното как е,трябва да е баня като загрее,това че дизелите имат слабо парно зимата са митове.Един разширен тестдрайф ще ти даде много повече инфо за автомобила отколкото закачане на некав си компютър.Градско каране,мини няколко пъти през спящи полицаи и се заслушай за странни звуци.Изкарай я на магистрала и и набий цялата възможна газ да видиш как ускорява.Аз лично се доверявам само на собственото си усещане,разни механици,сервизи и диагностики каквото и да кажат после аз ще си я карам и евентуално бера ядовете
                    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от Ханкоо Покажи съобщение
                      Ъъъм добре я наредихте колицата колегиЖивот и здраве в събота ще се разходя до Габрово.Първо обаче утре ще проверя каква е актуалната цена защоото по тел. ми се намекна че може да се договори нещо около 5.5к.Стига да не е тотална гробница е добра оферта
                      Според мен е имала удар колата (което си е нещо нормално за 10г. кола), но просто не са я направили както трябва, виж и муцуната колко криво е напаснато всичко, не знам как може да ти харесва тази кола, а боядисаните детайли в сиво отзад е същата работа... виж багажника колко криво стои...джантите са някви мега странни. Според мен има далеч по-добри екземпляри от тази, недей се хвърля веднага на най-евтиното.
                      Now: 156 2.5 V6 24V
                      Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

И на мен ми направи впечатление че сърцето и решетката са в сиво.Както каза колега за 10г кола е нормално да не е като от магазина може би ако имала удар е бил козметиченЩе ида ще я видя след това ще пиша какви са ми впечатленията

Comment

Просто не изглежда добре тази... а тази дето аз ти показах какво не и харесваш? Цената?
                          www.t-auto.bg

Comment

Ами да може да се каже че цената ми е височка.Писах на колегата до колко е готов да свали но нямам отговор все още.И знам че евтиното излиза скъпо накрая ама всеки според джоба си.Колата му изглежда добра ако ми даде малко по приемлива цена

Comment

Да, но изглежда добре подържана, а това си е важно, щото като земеш с 1000 лева по-евтина ама дроб сърма ще дадеш 2 пъти по 1000 в най-добрия случай. Успех.
                              www.t-auto.bg

Comment

Working...
                              X